Bewustwording: de kans van je leven

Soms raak je in het leven verzeild in situaties waar je niet langer omheen wilt en kunt. Zo’n situatie kan door de jaren heen zijn gegroeid of plotseling ontstaan. Maar in elk geval begint het nu behoorlijk te knellen. Dan kan het zijn dat je tot de conclusie komt ‘Het roer moet om’. Maar waarheen dan?

Zou het niet heerlijk zijn als pijn, verdriet en onmacht in je leven hanteerbaar worden? Dat de druk zo van de ketel is dat je weer ontspannen adem kan halen en genieten? En dat je ogen weer gaan stralen?

Misschien rijst nu ook de vraag ‘Is het wel hanteerbaar te maken?’ Wanneer die vraag bij je opkomt, weet je eigenlijk ook al diep van binnen dat het antwoord ‘ja’ is. Alleen, dat besefte je tot nu toe niet en je wist ook niet tot wie je je daarvoor kunt wenden. De lading die jou in de klem hield, fysiek en psychisch, weerhield je daarvan.

Kans

Gelukkig is dat ook het moment waarop zich een enorme kans voordoet. Er ontstaat ruimte om eens anders dan gebruikelijk is in onze maatschappij naar je situatie te kijken. Je merkt dat je ineens vol zit met vragen, zoals:

  • Waarom overkomt dit mij?
  • Wat zou hier achter zitten? Kan het zijn dat het een symptoom is van iets anders?
  • Trouwens, wat zegt dit over de manier waarop ik met mijn situatie ben omgegaan?
  • En is er überhaupt iemand die écht weet waar ik het over heb; die dit heeft meegemaakt?
  • Kan die persoon mij dan zover begeleiden dat ook ik – op eigen kracht – in staat ben boven die materie uit te stijgen?
  • Als ik het mijzelf niet gun om op onderzoek uit te gaan, welke kans laat ik dan liggen?

Spelen dit soort vragen bij je? Dan nodigen wij je van harte uit hier verder te lezen over dit proces van ‘mens-worden’ ondanks de omstandigheden. En je kunt natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen.

Lees verder >