Levenskunst is een begrip dat op allerlei manieren wordt uitgelegd. Het is zowel een weg als een grondhouding. Het is de kunst die je doet ervaren dat voorbij de moeilijkheden de mogelijkheden gloren. Het biedt ‘tegenwicht aan de illusie van de maakbaarheid’, maar is ook ‘een plek waar je nooit kunt verdwalen’, zoals iemand eens zei.

In onze optiek is Levenskunst ‘leven vanuit je innerlijke kern’, vanuit wie je werkelijk bent. Via het proces van bewustwording krijg je zicht op wat jouw essentie, jouw blauwdruk is. Wij begeleiden je in dit proces, dat een aaneenschakeling is van waarnemen en loslaten, zonder oordeel en vol mededogen voor jezelf.

‘Hoe heeft het zover kunnen komen?’, vraag je je misschien af. ‘Hoe kan het dat ik niet meer weet wie ik werkelijk ben?’ Vergelijk je leven maar eens met een taxirit. Je lichaam is daarbij de taxi, waarmee je op mooie plekken kunt komen. Je geest is de bestuurder, je ziel de passagier.

Die passagier heeft bij het instappen de bestuurder natuurlijk verteld wat zijn bestemming is. Maar de bestuurder is dat allang vergeten. Hij is dronken, rijdt als een dolle rond in die taxi en luistert niet meer naar zijn passagier. Sterker nog, de bestuurder weet eigenlijk helemaal niet meer dat er een passagier op de achterbank zit.  

Giep van Werven Jannet Prinsen Levenskunst coaching taxi Apeldoorn Amsterdam bewustwording

Via het proces van bewustwording helpen wij je om de bestuurder te ontnuchteren, zodat hij zich weer bewust wordt van zijn passagier en diens bestemming. Wanneer je dit aangaat, zul je ontdekken dat onder al die laagjes angst en frustratie ⎼ de brandstof voor die dollemansrit ⎼ een diepere laag zit, waar vrede heerst en harmonie is.

Je zult merken dat jouw vrijheid en besef van ruimte steeds groter worden. En je zult ervaren dat je deel uitmaakt van de energetische Eenheid, waarbinnen alle onderdelen met elkaar verbonden zijn. Dit besef zorgt ervoor dat je anders omgaat met de aarde, met jezelf en met anderen.

Als bewust mens laat je je niet meer leiden door impulsen die van buiten op je afkomen, door bedachte en cultuurbepaalde waarden en normen, door dat stemmetje in je hoofd dat voortdurend negatief over jezelf praat, of door je eigen boosheid, agressie en geprojecteerde verwachtingen.

Een bewust mens handelt vanuit onbevangenheid en verwondering. Een bewust mens is naïef en argeloos, voorbij het wantrouwen. Die heeft zijn masker afgelegd en hoeft anderen niet meer de loef af te steken.

Wij helpen je om via bewustwording weer in contact te komen met je essentie, want alleen dan kun je vanuit je eigen, unieke oorsprong leven. Als er al lezend vragen opkomen en je nieuwsgierig bent geworden naar antwoorden, vul dan het contactformulier in of bel naar de praktijk.

Ben je benieuwd hoe het proces van bewustwording in elkaar steekt? Lees dan hier verder.