Uit de keuken van Ivanka

Ivanka Eggenkamp kookt al jaren met veel passie voor groepen. Ook voor de workshops van Levenskunst is ze de vaste en zeer gewaarde kok.

Toen Ivanka’s pad kruiste met dat van Julia van der Molen – deelneemster aan zo’n groep en fotografe –, werd het eindelijk tijd om al haar gerechten te bundelen in een boek. Samen doorleefden Julia en Ivanka anderhalf jaar lang alle seizoenen en maakten zij een boek vol vegetarische, gezonde recepten.

‘Liefde uit de Keuken’ is de titel van het boek, dat je inspireert om je groenten weer dichter bij huis te halen, zodat je eet wat het seizoen ons geeft. Als we dicht bij de natuur staan en goed naar ons lichaam luisteren, weten we eigenlijk precies welke voeding we op dat moment nodig hebben.

Dankzij Ivanka’s boek maak je heerlijke gerechten die er bovendien schitterend uitzien. Wat dacht je bijvoorbeeld van een venkelsalade met grapefruit en avocado? Gepofte zoete aardappel met paddenstoelenmix? Of een frisse limoen-avocadotaart met pistachenootjes als nagerecht?

“Ik wil mensen inspireren om te kijken, proeven, voelen en te ervaren, zodat koken en eten een beleving wordt waarbij je al je zintuigen opent”, vertelt Ivanka. ‘Liefde uit de Keuken’ is niet alleen een kookboek, maar ook een prachtig sfeerboek voor op tafel, waarin liefde en schoonheid voor eerlijk en puur eten samenkomen.

‘Liefde uit de Keuken’ is nu verkrijgbaar. Het kost 42,50 euro en je bestelt het boek via de website van Ivanka: www.laksmi-koken.nl.