Themaweekend oktober 2024

Het thema van dit weekend is Van Mechanisch naar Bewust. Tijdens dit weekend vind je de ruimte voor reflectie en bieden we je verdieping op het onderwerp.

In de duale wereld waarin wij ons begeven, vinden de meeste – zo niet alle – gebeurtenissen mechanisch plaats. Dit gebeurt vanuit de lineaire wetmatigheid actie = reactie en het vindt plaats in repetitie. Je zou kunnen zeggen: “Er is niets nieuws onder de zon”. Zowel op macro- als op microniveau kun je dezelfde patronen zien.

Op macroniveau kunnen we dit niet veranderen, de krachten daarvoor zijn te groot. Op microniveau, op het niveau van de mens, zijn er wel mogelijkheden. Om deze mogelijkheden te benutten, moeten we een inspanning leveren die groot is. Loskomen van je mechanische patronen is moeilijk, doordat wij en onze omgeving als het ware aangestuurd worden om mechanisch te blijven. Hierdoor kan het ‘spel’ van de duale wereld gespeeld blijven worden.

In deze workshop willen we jullie meenemen in hoe het kan zijn om voorbij het mechanische te kunnen ervaren. Dit vraagt een inspanning die je moet blijven willen leveren, maar het geeft je een inzicht dat uitzicht biedt op een meer bewuste manier van omgaan met het leven.

Uiteindelijk stroomt het leven en faciliteert het ons. Het is aan ons om te bepalen op welke manier wij ermee omgaan.

Giep van Werven & Jannet Prinsen

 

De maximale groepsgrootte voor dit weekend is 22 personen.

Datum: vrijdag 4 oktober om 18:00 – zondag 6 oktober 2024 om 15:00

Investering: Je investering voor deze workshop is 590,- euro. Dit is incl. (vegetarisch) eten, twee overnachtingen en gebruik van de sauna.

Inschrijven: Je kunt je inschrijven via het inschrijfformulier op deze pagina of stuur ons een e-mail.

Locatie: Meeuwenveen Accommodaties  |  Adres en route: Meeuwenveenweg 1-3 te Havelte