Themaweekend november 2024

Giep van Werven Jannet Prinsen Levenskunst workshop Meeuwenveen bewustwording coaching

Het thema van dit weekend is Enneagram, het mysterie achter de beleving. Tijdens dit weekend vind je de ruimte voor reflectie en bieden we je verdieping op dit onderwerp.

Kennen we niet allemaal het fenomeen dat we steeds weer door dezelfde triggers geraakt worden? Elke keer in repetitie ons opwinden, boos of verdrietig worden, jaloers etc. door hetzelfde thema. En is het je wellicht opgevallen dat de triggers per persoon kunnen verschillen en een andere reactie oproepen?

Als we het principe van Eenheid tot ons door laten dringen, gaan we beseffen dat alles binnen de eenheid is verbonden. Je zou kunnen zeggen waar Eén is, zijn geen twee.

In essentie is alles bewustzijn.

Op de plek binnen de Eenheid waar wij ons bevinden, is een sluier neergelaten, waardoor wij geen weet meer hebben van deze Eenheid. Wij leven in de wereld van de dualiteit. Dualiteit benadrukt de verscheidenheid, in vergelijk, identificatie en oordeel.

Vanuit het Soefisme, de mystieke kant van de Islam, wordt gezegd: toon me je gezicht dat je had voor je geboren werd, of zelfs voordat je ouders waren geboren.

Als we worden geboren en de wereld van de dualiteit betreden, krijgen we een pakketje mee dat in grote mate, zo niet geheel, bepaalt wat we beleven. Er zijn negen pakketjes die ad random worden uitgedeeld. Vanuit het Oosten is deze wijsheid als symbool door Gurdieff naar het westen gebracht.

                                                            Het Enneagram

Wij willen in deze workshop de geheimen van dit instrument ontrafelen, met de aantekening dat je het pakket niet bent.

Giep van Werven & Jannet Prinsen

 

De maximale groepsgrootte voor dit weekend is 22 personen.

Datum: vrijdag 22 november om 18:00 – zondag 24 november 2024 om 15:00

Investering: Je investering voor deze workshop is 590,- euro. Dit is incl. (vegetarisch) eten, twee overnachtingen en gebruik van de sauna.

Inschrijven: Je kunt je inschrijven via het inschrijfformulier op deze pagina of stuur ons een e-mail.

Locatie: Meeuwenveen Accommodaties  |  Adres en route: Meeuwenveenweg 1-3 te Havelte