Cursus-cyclus

Onder de titel ‘Handreiking voor een leven op weg naar bewustwording’ geven wij een cursus-cyclus van zes weekenden, verdeeld over een jaar. De workshops zijn bedoeld om iedereen aan den lijve te laten ervaren wie hij of zij eigenlijk is. Dat levert een ontmoeting op met je authentieke zelf. 

De basis voor deze workshops is het boek ‘Een korreltje vertrouwen en een halve gram moed’. Ook ontvang je op de eerste workshop een reader. In deze reader leggen we de wetten uit die heersen in de kosmos en die ook terug te vinden zijn in de mens. Hierin wordt het bekende gegeven ‘zo boven, zo beneden’ duidelijk gemaakt. Zodra je beseft dat alles binnen de Eenheid met elkaar is verbonden, wordt de relatie tussen de diverse uitingen ervan ook begrijpelijker. Je gaat begrijpen dat in elk klein element – bijvoorbeeld de cellen in je lichaam - ook het grote geheel is vertegenwoordigd.

Tegenwoordig is het ‘bon ton’ om overal je mening over te ventileren. Wij willen graag mondig zijn. Helaas beschikken wij meestal niet over voldoende informatie om een afgewogen mening te vormen. Aangezien meningen niet zelden leiden tot vaste overtuigingen zetten we onszelf uiteindelijk klem in een kader waarin voor andere mogelijke opties geen plaats meer is. Nadat we zo een beperkte bewegingsruimte hebben gecreëerd, voelt het veilig om die overtuigingen tot patronen te verheffen. En weg is de verwondering.

Indien je als mens afscheid wil nemen van je patronen en automatismen, dan is de ontmoeting met jezelf een voorwaarde. Immers, je kunt geen afscheid nemen van iemand die je niet kent. Dit afscheid is het startsein voor authentiek handelen als vrij individu. Kortom, het is een ervaringsreis die voert naar inzicht in de Eenheid, waarbinnen veranderingen elkaar als een dans opvolgen.
In de workshops is plaats voor ongeveer 20 personen die nadrukkelijk als groep functioneren. Het is namelijk veel gemakkelijker de patronen bij een ander te herkennen dan bij jezelf. De groepsleden zijn elkaars spiegel waarin je vaak heel duidelijk kunt zien wat jijzelf beleeft.
Laat je inspireren door de nieuwsgierigheid om jezelf te ontmoeten en gun jezelf je de ruimte van de autonomie.

Giep van Werven en Jannet Prinsen

 

Vorm      6 weekenden verspreid over een jaar
Data   :   Zie planner
Duur   :   Van vrijdag 18:00 tot zondag 15:00
Kosten   :   485,- p.p. per weekend incl. (vegetarisch) eten en overnachtingen alsmede gebruik van sauna
Inschrijving   :   Aanmeldingsformulier
Begeleiding   :   Giep van Werven en Jannet Prinsen
Locatie   :   Meeuwenveen Accommodaties

  

Terug naar Workshops