De Optimale Organisatie

Een organisatie is een verzameling mensen die een gemeenschappelijk doel trachten te bereiken. De manier waarop zij dit doen is bepalend voor het resultaat. Het is als organisatie een ware Kunst om een flexibele eenheid te zijn die creatief kan omgaan met steeds veranderende omstandigheden. De gemeenschappelijke beleving vormt hierbij het hart van de organisatie. 
Iedere individuele medewerker vormt een deel van het hart.

Om het hart optimaal te laten kloppen is het van belang dat ieder deel van dat hart zijn/haar bijdrage levert. Het creëren van engagement, wat leidt tot intrinsiek gemotiveerd handelen, is een weg om het hart te ondersteunen. De Optimale Organisatie bestaat uit een aantal mensen die gemotiveerd, initiatiefrijk en authentiek handelen. De onderlinge communicatie en interactie vindt plaats vanuit de gemeenschappelijke beleving. "Samen vormen we een geheel".

Het creëren van engagement maakt dat iedereen binnen de organisatie zich verbonden voelt en van daaruit zijn verantwoordelijkheid kan nemen voor het geheel. Dus vruchtbaar handelen in de situatie die zich voordoet en actie nemen voor dat wat nodig is. Naar buiten geeft dit een uitstraling waar andere organisaties zich graag aan verbinden omdat zij geïnspireerd worden ook te creëren vanuit hun hart.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Levenskunst via onderstaand emailadres.

 

Vorm  Training
Datum : In overleg
Inschrijving : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Begeleiding : Levenskunst 
Locatie : Meeuwenveen Accomodaties

 

Terug naar Trainingen